'Ze zeggen dat ik bij Ajax goed op de plek van Hakim Ziyech zou hebben gepast'

'Ze zeggen dat ik bij Ajax goed op de plek van Hakim Ziyech zou hebben gepast'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 23:31vr 04-12-2020 om 23:31

Oussama Tannane denkt dat hij op dit moment veel verder in zijn carriere had kunnen zijn. De 26-jarige stilist speelt echter niet in een Europese topcompetitie, maar is spelmaker bij een goed draaiend Vitesse.

Daar is hij ook tevreden mee, want de Marokkaan haalt steun uit zijn geloof. “Het is honderd procent zo dat ik veel verder had kunnen zijn dan waar ik nu ben”, zegt hij in een groot interview in De Telegraaf. “Maar wij moslims zeggen altijd: wat God voor jou heeft geschreven, gaat naar je toekomen. Daar geloof ik in. Als het bij mij via dit kronkelige pad heeft moeten gaan, dan moet ik dat accepteren.”

Toch zoekt Tannane ook de fout bij zichzelf. Bij vlagen had hij minder koppig willen zijn. “Natuurlijk is het niet de fout van iemand anders, wat er allemaal gebeurd is. Dat is mijn fout. God zegt ook niet dat je koppig moet zijn. Dat zijn mijn keuzes geweest. Achteraf is het een pad geweest dat beter had gekund, maar ik ben wel trots op waar ik nu ben.”

Wellicht krijgt de spelmaker nog een keer een kans bij één van de topclubs. “Als ik in Amsterdam loop, dan spreken mensen mij aan op de wedstrijd tegen Ajax. En ze zeggen dat ik heel goed bij Ajax zou hebben gepast, op de plek van Hakim Ziyech. Ik denk dat ik ook wel voor een deel dezelfde speler ben, maar mijn loopbaan is nou eenmaal heel anders gelopen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws