'Ten Hag zei dat hij naast Dieuwertje wilde zitten, want die vond hij wel leuk'

'Ten Hag zei dat hij naast Dieuwertje wilde zitten, want die vond hij wel leuk'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 07:45za 05-12-2020 om 07:45

Erik ten Hag is altijd al gedreven en eigenwijs geweest, maar is tegelijkertijd 'een heel gezellige jongen'. Dat stelt Clemens Zwijnenberg, die de huidig trainer van Ajax leerde kennen in de Twentse regioselectie en met hem samenspeelde bij FC Twente.

De twee zijn nog altijd bevriend. "We hebben samen altijd veel plezier gehad, ook buiten het voetbal. Met Erik kon je altijd over voetbal praten, maar als we samen op vakantie gingen, dan ging het ook wel eens niet over voetbal", zegt Zwijnenberg in De Telegraaf. "Dan dronken we een biertje en gingen we achter de meiden aan. Erik is een heel gezellige jongen. Ik denk dat heel veel mensen dat niet weten. Zo komt hij misschien niet altijd over, maar dat is hij wel."

Ten Hag toonde als jonge speler al interesse in tactiek. "Als de trainer een voorbespreking hield, dan ging altijd weer dat vingertje van Erik omhoog, omdat hij wat te vragen had. Dan duurde die bespreking nog weer langer. Dan zeiden we wel eens: Erik, hou nou alsjeblieft eens op met dat vragen stellen. Wij hebben er geen zin meer in. Maar dat zat er gewoon in bij hem."

Dat Ten Hag het niet naliet om vragen te stellen, bleek wel tijdens zijn tv-debuut. "We zijn met de Twentse regioselectie naar het tv-programma Cruijff & Co geweest. Dat werd gepresenteerd door Dieuwertje Blok en daar kon je vragen stellen aan Johan Cruijff. Op de heenweg zei Erik al dat hij naast Dieuwertje wilde zitten, want die vond hij wel leuk. Nou dat was hem al gelukt. En ik geloof dat Erik vervolgens van de tien vragen die we mochten stellen, er negen heeft gesteld. Hij zat de hele tijd met zijn vinger omhoog."

Zwijnenberg is onder de indruk van wat Ten Hag heeft bereikt. "Ik denk dat hij honderd keer zo hard heeft moeten knokken als een trainer met een grote naam. Als je dan ziet wat hij heeft bereikt, dat is gewoon heel knap. En dan blijft hij ook nog eens zo normaal. Natuurlijk is hij soms een eigenwijs mannetje, maar daardoor is hij ook zo ver gekomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws