'Drie Championship-clubs willen Van Hooijdonk: oude club vader Pierre in de race'

'Drie Championship-clubs willen Van Hooijdonk: oude club vader Pierre in de race'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 07:56za 05-12-2020 om 07:56

Sydney van Hooijdonk is momenteel geen basisspeler bij NAC Breda, maar hij heeft over belangstelling niet te klagen. Drie clubs uit het Championship zitten achter de twintigjarige spits aan, meldt Sky Sports.

Volgens de Britse omroep heeft Nottingham Forest al interesse getoond in Van Hooijdonk. Opvallend detail: ook zijn vader Pierre heeft een verleden bij de roemruchte Engelse club. Nottingham krijgt concurrentie van Sheffield Wednesday en Swansea City. Scouts van alle drie de Championship-clubs hebben Van Hooijdonk bekeken in aanloop naar de transferperiode in januari.

Van Hooijdonk scoorde dit seizoen acht keer en gaf twee assists in twaalf optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Toch geeft NAC-trainer Maurice Steijn momenteel de voorkeur aan Mario Bilate in de punt van de aanval. Het contract van Van Hooijdonk loopt volgende zomer af, waardoor hij vanaf komende maand om tafel mag met andere clubs.

Zijn vader Pierre kwam in 2,5 jaar tijd 77 keer in actie voor Nottingham Forest. Daarin scoorde de oud-international 41 keer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws