'Ik weet wat Ajax verlangt van een keeper, ik denk dat Drommel daar zou passen'

'Ik weet wat Ajax verlangt van een keeper, ik denk dat Drommel daar zou passen'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 08:14za 05-12-2020 om 08:14

Jeffrey de Lange heeft de ambitie om Joël Drommel op te volgen bij FC Twente. De 22-jarige doelman, die momenteel tweede keus is in de Grolsch Veste, denkt dat Drommel een stap hogerop aankan en de kwaliteiten heeft voor Ajax.

De Lange verruilde Amsterdam drie jaar geleden voor Enschede. "Sinds ik hier ben is Joël mijn beste vriend. Aan de ene kant wil je zelf natuurlijk spelen, aan de andere kant heb je een goede relatie", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Maar voor Joël is het op een gegeven moment ook goed om te gaan. Dat is alleen maar beter, dat hij een stap omhoog zet."

Volgens De Lange is de 24-jarige Drommel goed genoeg voor Ajax. "Ja, ik denk het wel. Ik weet wat Ajax verlangt van een keeper. Als je ziet wat voor trap Joël heeft, wat voor meevoetballende kwaliteiten... Ik denk wel dat Joël bij Ajax zou passen, ja."

Op dit moment is Andre Onana nog de onbetwiste nummer één bij Ajax. "Bij Ajax heb ik toentertijd wel eens getraind met hem. Het viel mij toen al op dat hij zo zelfverzekerd was", vertelt De Lange. "Hij wist wat hij kon, dat straalde hij uit. Dat heeft mij altijd gegrepen. Het is echt prachtig om te zien hoe hij er nu staat. Ik heb hem toevallig net nog een berichtje gestuurd. Of hij er klaar voor was. Hij is er klaar voor, zei hij. Na de wedstrijd gaan we misschien onze shirtjes ruilen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Drommel een goede opvolger zijn van Onana?

Ja, dat bewijst hij bij Twente
55%
Nee, daarvoor komt hij (nog) tekort
45%
(3407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws