Overmars enthousiast: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van z'n werkwijze'

Overmars enthousiast: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van z'n werkwijze'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 09:26za 05-12-2020 om 09:26

Marc Overmars heeft niets dan lof voor Ajax-trainer Erik ten Hag. De technisch directeur werkte bij Go Ahead Eagles al met Ten Hag samen.

"Ik zag toen dat hij een talentvolle trainer was en iemand die stappen wilde maken. Zijn visie was toen al goed en dat is later ook uitgekomen, want bij Go Ahead en alle clubs waar hij daarna trainer was heeft hij gepresteerd", zegt Overmars in De Telegraaf. "Sportieve successen behaald waardoor die clubs er ook allemaal beter van zijn geworden. Daarnaast maakt hij spelers ook individueel beter. Neem zijn periode bij FC Utrecht, daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze."

Hoewel Ten Hag geen verleden in Amsterdam heeft, vindt Overmars hem een typische Ajax-trainer. "Hij heeft weliswaar geen verleden als speler bij Ajax maar hij laat ons eerste elftal wel veel winnen met aanvallend voetbal, waarbij we veel goals maken. Dat hoort bij Ajax. Zogenaamde kenners noemden hem een defensieve coach, maar pak zijn statistieken er maar bij, het tegendeel is waar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws