Emmen in zwaar weer: 'Als je nu niet weet waar het om gaat, snap je er niks van'

Emmen in zwaar weer: 'Als je nu niet weet waar het om gaat, snap je er niks van'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 10:32za 05-12-2020 om 10:32

Dick Lukkien denkt dat zijn spelers meer kunnen doen om een resultaat te behalen. FC Emmen bleef vrijdagavond zonder overwinning bij Sparta (2-1 voor de Rotterdammers) en heeft dit hele seizoen nog geen driepunter gepakt.

Emmen kwam niet goed voor de dag op Het Kasteel en wist daardoor niet van de laatste plaats in de Eredivisie af te komen. “Spelers moeten investeren om tot kansen en uiteindelijk tot overwinningen te komen”, oordeelt Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. “Dat betekent dat ze soms vuile meters moeten maken. Of iedereen dat snapt? Dat moet je de spelers zelf vragen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is. Als je nu nog niet weet waar het om gaat, dan begrijp je er helemaal niets van.”

De trainer van de Eredivisionist uit Drenthe zag dat het tempo te laag was, waardoor de verdediging van Sparta amper in gevaar kwam. Zelf was Emmen niet scherp. “Er komt een winnaar deze wedstrijd omdat we twee goals weggeven. Bij die eerste staan we heel slecht te verdedigen en bij de tweede treffer mag hij wel heel gemakkelijk schieten. Al ging die bal van Harroui wel aardig binnen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws