'FC Barcelona zet met De Roon een derde Oranje-international op het lijstje'

'FC Barcelona zet met De Roon een derde Oranje-international op het lijstje'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 13:23za 05-12-2020 om 13:23

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 13:56za 05-12-2020 om 13:56

FC Barcelona heeft zijn oog nu ook op Marten de Roon laten vallen. Dat meldt El Mundo Deportivo. Hij is na Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de derde Oranje-international op het lijstje van trainer Ronald Koeman.

De Catalanen zitten door de coronacrisis in financieel zeer zwaar weer. Barça moet bezuinigen op salarissen en voor aankopen is al helemaal geen geld. De club kan zich komend jaar vermoedelijk alleen versterken met transfervrije spelers. Daarom is De Roon nu ook op het lijstje verschenen. De 29-jarige balafpakker heeft een aflopend contract bij Atalanta Bergamo.

Memphis Depay (Olympique Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Eric García (Manchester City) lopen eveneens uit hun contract, maar zijn al langer in beeld. De interesse in De Roon lijkt vooralsnog niet zo concreet. 'Benen en longen. Zijn naam staat op het lijstje, niet meer niet minder. Dat je op het lijstje staat, biedt geen garanties', schrijft MD.

De belangrijkste zorg voor Barcelona is allereerst om de salarissen omlaag te krijgen. 'Zij die komen zullen veel minder krijgen.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws