Driessen: 'Er zou weleens een verrassende nieuwe trainer kunnen komen bij AZ'

Driessen: 'Er zou weleens een verrassende nieuwe trainer kunnen komen bij AZ'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 16:14za 05-12-2020 om 16:14

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 16:16za 05-12-2020 om 16:16

Valentijn Driessen van De Telegraaf schuift Giovanni van Bronckhorst naar voren als mogelijke opvolger van Arne Slot bij AZ. Slot werd zaterdagochtend ontslagen omdat hij in het geheim onderhandelde met Feyenoord. Dat pikte de Alkmaarse clubleiding niet.

Driessen denkt dat AZ zomaar zou kunnen verrassen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. 'AZ zal op eigen wijze op zoek gaan naar een opvolger en zich daarbij naast gevoel ook laten leiden door data zoals minderheidsaandeelhouder Billy Beane (Amerikaanse adviseur, red.) van AZ graag ziet en wiens ziens- en denkwijze in Alkmaar al een tijd stevig wordt omarmd door de clubleiding', schrijft Driessen in een analyse voor De Telegraaf.

'Er zou daarom weleens een verrassende nieuwe trainer uit de hoge hoed kunnen verschijnen bij AZ', aldus Driessen, die met Van Bronckhorst komt. Hij kondigde deze week zijn vertrek uit China aan is dus vrij, maar gaf in De Telegraaf wel aan niet snel in te willen stappen bij een andere club. Van Bronckhorst maakte met vijf prijzen in vier jaar indruk bij Feyenoord. Hij bracht de club de eerste landstitel in achttien jaar tijd.

Toch ziet Driessen het wel zitten. 'Van Bronckhorst bij AZ en Slot bij Feyenoord, die zit opgezadeld met de erfenis van Van Bronckhorst. Een mooi scenario.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij dit gebeuren?

Ja
50%
Nee
50%
(1850 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws