Manchester City kan rustig toewerken naar derby: in één klap van plek 11 naar 4

05-12-2020 17:50
2

Manchester City is zaterdagmiddag in één klap van plek elf naar een voorlopig vierde stek in de Premier League geklommen. De ploeg van Pep Guardiola ontving in eigen huis Fulham en had binnen een half uur voor een veilige marge gezorgd tegen de promovendus.

Manchester City had voor rust totaal geen last van The Cottagers, die zonder Kenny Tete en Terence Kongolo aantraden. John Stones kwam nog het dichtst in de buurt van Manchester City's doel, maar zag een terugspeelbal tot zijn opluchting naast gaan, na een misverstand met doelman Ederson.

Op dat moment stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. Raheem Sterling schoof de bal na vijf minuten beheerst voorbij doelman Alphonse Aréola en versierde even later een strafschop in duel met voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen. Kevin De Bruyne tilde de stand vanaf de stip naar 2-0.

Met name De Bruyne probeerde na rust nog om de score op te voeren: de Belg schoot éénmaal over via de lat en miste later nog een paar kansjes. Het deerde Manchester City niet: The Citizens hielden de zaken onder controle, kwamen niet meer serieus in de problemen en maakten een reuzensprong op de ranglijst. Woensdag wacht het Champions League-duel met Olympique Marseille – waarin er voor Manchester City niets meer op het spel staat – en zaterdag volgt de altijd beladen stadsderby tegen Manchester United.