Doelpuntenregen bij remise tussen Bayern en Leipzig, eerste treffer voor Kluivert

05-12-2020 20:23
12

Bayern München en RB Leipzig hebben er zaterdagavond een spektakel van gemaakt in de Allianz Arena. Na negentig minuten spelen stond er een 3-3 stand op het scorebord. Justin Kluivert maakte zijn eerste treffer in het shirt van Leipzig.

Beide ploegen hadden even tijd nodig om op gang te komen, maar toen de eerste treffer er eenmaal inlag, was er geen houden meer aan. Christopher Nkunku gaf het startsein met de 0-1: de Leipzig-middenvelder, tegen Bayern als aanvaller actief, profiteerde handig van een fout van Manuel Neuer. De sluitpost kwam ver uit zijn doel, maar was te laat bij de bal. Nkunku omspeelde hem en tikte de bal in het lege doel.

Tien minuten later was het alweer gelijk: de pas zeventien jaar oude Jamal Musiala legde aan van buiten het strafschopgebied en vond de verre hoek op heerlijke wijze. Vier minuten later zette Thomas Müller de wedstrijd helemaal op zijn kop door Bayern op voorsprong te schieten na een goede steekpass van Kingsley Coman.

Het werd echter niet 'erop en erover' voor Bayern. Twee minuten na de 2-1 was het Justin Kluivert die zijn eerste treffer in het Leipzig-shirt maakte. De Nederlander controleerde de bal op prachtige wijze en verschalkte Neuer in de verre hoek: 2-2.

Na de treffer van Kluivert konden beide ploegen even uithijgen in de kleedkamer. Lang duurde het niet voordat we de volgende treffer te zien kregen na rust. Emil Forsberg kon volledig vrij inkoppen voor het Bayern-doel na een heerlijke voorzet van voormalig PSV-back Angeliño.

Genoeg voor de overwinning was het niet voor Leipzig, dat de 2-3 tussenstand tot de 75e minuut vast wist te houden. Müller was de grote plaaggeest voor de mannen van Julian Nagelsmann: hij zette de 3-3 eindstand op het scorebord met een knappe kopbal.