Manchester United buigt na Van de Beek-wissel 1-0 achterstand om in 1-3 zege

05-12-2020 20:21
22

Manchester United heeft zaterdagavond zijn vierde competitiezege op rij geboekt, maar Donny van de Beek beleefde een minder succesvolle voetbalavond. De Oranje-international werd bij rust naar de kant gehaald en zag zijn ploeggenoten een 1-0 achterstand tegen West Ham United ombuigen in een 1-3 overwinning.

The Red Devils verloren midweeks met 1-3 van Paris Saint-Germain en leken aanvankelijk nog niet bekomen van die klap. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer liet voor rust bitter weinig zien en kwam op achterstand na een intikker van Tomás Soucek. Sébastien Haller leek even later zelfs voor 2-0 te zorgen, maar struikelde nadat hij doelman Dean Henderson al gepasseerd had.

Solskjaer besloot tijdens de rust in te grijpen: vedette Bruno Fernandes werd op de bank gehouden, maar mocht alsnog aan de bak, als vervanger van Van de Beek. Ook Marcus Rashford kwam in het veld, als vervanger van Edinson Cavani. Jarrod Bowen liet een uitgelezen kans op de 2-0 liggen, waarna Manchester United in korte tijd bikkelhard terugsloeg. Paul Pogba schoot van grote afstand de gelijkmaker binnen en Mason Greenwood maakte er uit de draai zelfs 1-2 van. Rashford rondde het karwei af en bekroonde een slim passje van Juan Mata met de 1-3.

West Ham probeerde nog wel aan te dringen, maar Henderson liet zich niet meer passeren. Manchester United begon als nummer tien van Engeland aan het duel, maar klimt liefst zeven plekken en komt naast nummer drie Chelsea. The Blues spelen later op de avond overigens nog tegen Leeds United.