Dramatische eerste helft nekt Willem II, belangrijke driepunter Fortuna Sittard

05-12-2020 20:38 Laatste update: 20:52
57

Fortuna Sittard heeft drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd Willem II met 3-2 verslagen. De mannen van trainer Sjors Ultee maakten het verschil in de eerste helft en hielden met moeite stand in het tweede bedrijf.

Willem II begon dramatisch aan het duel met Fortuna en keek al na negen minuten spelen tegen een achterstand aan. Lisandro Semedo zette de thuisploeg op 1-0 door de bal achter Willem II-keeper Robbin Ruiter te werken.

Het bleek een flinke tik voor de ploeg van trainer Adrie Koster, die zagen hoe Fortuna effectief met de geboden kansen omging. Na een halfuur spelen ging de bal op de stip: Sebastian Polter liet zich slim vallen in het strafschopgebied van Willem II en kreeg de penalty mee van arbiter Kevin Blom. De Duitse spits ging zelf achter de bal staan en schoot de 2-0 tegen de touwen.

Nog voor rust bracht Fortuna de marge naar drie. Zian Flemming probeerde het maar eens van afstand en zag zijn inzet van richting veranderd worden. Ruiter leek de bal nog te kunnen pakken, maar liet deze door zijn handen glippen: 3-0.

Een loodzware taak dus voor Willem II in de tweede helft, maar de ploeg uit Tilburg ging de strijd aan. Het knokte zich terug in de wedstrijd via Vangelis Pavlidis en mocht zowaar hopen na een laat doelpunt van Jan-Arie van der Heijden, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel. Daarvoor werd een penalty van Fortuna nog teruggedraaid door de VAR.

Er kwamen vijf minuten blessuretijd bij in Sittard, maar de thuisploeg hield relatief eenvoudig stand. Pol Llonch moest er nog af, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg van Blom.

Door de overwinning stijgt Fortuna naar de zestiende plek in de Eredivisie en klimt het over ADO Den Haag heen. Willem II kent een dramatisch seizoen tot nu toe: de ploeg staat veertiende met acht punten uit elf wedstrijden.