Atlético overnacht als La Liga-koploper, invaller Llorente goudhaantje

05-12-2020 21:07 Laatste update: 21:10
1

Atlético Madrid gaat overnachten als koploper van La Liga. In het eigen Wanda Metropolitano werd er met 2-0 gewonnen van Real Valladolid. Het verschil werd na rust gemaakt: Thomas Lemar en Marcos Llorente maakten de doelpunten voor de ploeg van trainer Diego Simeone.

Er gebeurde maar weinig in de eerste helft. De beste kansen waren zelfs voor Valladolid, dat niet wist te profiteren van een slordig Atlético. Na rust kwam er een totaal ander Atlético op het veld. Llorente maakte het verschil voor de thuisploeg: hij kwam na rust in het veld voor Vitolo en gaf de assist bij de openingstreffer van Lemar. De Fransman schoot binnen bij de tweede paal.

Atlético hield na de treffer van Lemar het overwicht en besliste het duel ongeveer twintig minuten voor tijd. Llorente ontsnapte aan de aandacht van de Valladolid-defensie en dook op voor keeper Jordi Masip. Die was kansloos op het schot van de Atlético-speler, die de korte hoek wist te vinden.

Door de overwinning gaat Atlético in ieder geval slapen als de koploper in de Primera División. De ploeg heeft nog niet verloren in de competitie. Real Sociedad kan de eerste plaats zondag weer overnemen, wanneer er gewonnen wordt van Deportivo Alavés.