Druk op Koeman neemt toe: Barça zet zichzelf voor schut tegen Cádiz

Druk op Koeman neemt toe: Barça zet zichzelf voor schut tegen Cádiz

05-12-2020 22:55
71

Het begint er steeds minder goed uit te zien voor Ronald Koeman bij FC Barcelona. Op bezoek bij promovendus Cádiz werd er met 2-1 verloren, waardoor de ploeg na tien wedstrijden al twaalf punten achter koploper Atlético Madrid staat. Álvaro Negredo was de matchwinner bij Cádiz.

De wedstrijd begon dramatisch voor Barcelona. Na acht minuten spelen schoot Álvaro Giménez de 1-0 achter Marc-André ter Stegen. Barcelona-back Óscar Mingueza kopte de bal in eerste instantie richting zijn eigen doel, maar werd nog gered door Ter Stegen. De Duitse keeper was echter kansloos bij de rebound van Giménez, die de bal op de doellijn binnentikte.

Barcelona nam het initiatief na de openingstreffer, maar vergat de stand lang gelijk te trekken. Na ongeveer een uur spelen was het dan alsnog raak: Jordi Alba wilde de bal voorgeven, maar zag hoe Pedro Alcalá deze van richting veranderde. De Cádiz-verdediger liet keeper Jeremías Ledesma kansloos.

De opmaat voor een slotoffensief van Barcelona was het echter niet. Cádiz kwam zes minuten later weer op voorsprong, na geschutter van Clément Lenglet en Ter Stegen. De verdediger liet een bal richting zijn doelman lopen, maar die schoot tegen Negredo aan. De Cádiz-spits kon de bal vervolgens in een leeg doel tikken: 2-1.

Barcelona drong in de slotfase aan en nam het doel van Cádiz meerdere keren onder vuur, maar Ledesma hield zijn doel knap schoon. Het zorgt ervoor dat Cádiz stijgt naar de vijfde plaats in de Primera División, een zeer knappe prestatie van de promovendus. Voor Barcelona is er werk aan de winkel: het staat op een teleurstellende zevende plaats en raakt steeds verder achterop in de strijd om de titel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie