Mbappé in driedubbele cijfers, Schouten buigt voor De Vrij, assist voor Lang

Mbappé in driedubbele cijfers, Schouten buigt voor De Vrij, assist voor Lang

05-12-2020 23:24
7

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de draad weer opgepakt, na Ligue 1-uitglijders tegen AS Monaco en Girondins de Bordeaux. Montpellier leek lange tijd op weg naar een punt tegen de regerend kampioen, maar moest in de slotfase alsnog buigen: Kylian Mbappé haalde de driedubbele cijfers.

Montpellier - Paris Saint-Germain 1-3
PSG kreeg het niet cadeau tegen de nummer zes. Colin Dagba schoot na een half uur de 0-1 binnen, maar Stephy Mavididi reageerde niet veel later na een snelle Montpellier-counter, met dank aan de doellijntechnologie. De 1-1 bleef lange tijd op de borden staan, maar PSG drukte in het laatste kwartier alsnog door. Moise Kean pegelde de gasten op voorsprong, Kylian Mbappé rondde de klus af met zijn honderdste treffer in dienst van PSG.

Internazionale-Bologna 3-1
Stefan de Vrij kon de felicitaties van Jerdy Schouten in ontvangst nemen: Internazionale heeft de druk op stadgenoot AC Milan opgevoerd, na een degelijke thuiszege op Bologna. Romelu Lukaku maakte zich sterk in de zestien en zorgde voor de vroege 1-0. Achraf Hakimi nam daarna de twee andere treffers van de thuisploeg voor zijn rekening. Bologna deed tussendoor nog iets terug via Emanuel Vignato. Door de zege klimt Inter naar plek twee plaats, op twee punten van AC Milan. De buren spelen zondag echter nog tegen Sampdoria.

Club Brugge - Sint-Truiden 1-0
Club Brugge sluit de zaterdagavond af als koploper van België: Blauw-Zwart boekte een krappe, maar verdiende thuiszege op staartploeg Sint-Truiden. Noa Lang bereidde na een uur spelen de enige treffer van de avond voor: David Okereke kroonde zich tot matchwinner. Club Brugge moet nu afwachten of Beerschot en het Racing Genk van John van den Brom zondag weer langszij kunnen komen.