Italiaanse media lichten De Ligt-actie uit: ‘Sensationeel, geeft als laatste op'

Italiaanse media lichten De Ligt-actie uit: ‘Sensationeel, geeft als laatste op'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 00:15zo 06-12-2020 om 00:15

Laatste update: zondag 6 december 2020 om 00:19zo 06-12-2020 om 00:19

Juventus won zaterdagavond de Derby della Mole van stadsgenoot Torino. Matthijs de Ligt was belangrijk voor De Oude Dame: de Nederlander zorgde er met een uitstekende ingreep voor dat Karol Linetty niet op weg kon naar het doel van Wojciech Szczesny. In de Italiaanse media krijgt De Ligt lovende kritieken.

'In vergelijking met andere duels hebben we hem minder gezien, maar hij is buitengewoon effectief', begint Tutto Juve na het duel. De Nederlander deed zijn defensieve taken en hield Linetty van een doelpunt. 'Met zijn lange passen haalde hij Linetty in, waardoor hij een hachelijke situatie wist te voorkomen.'

TUTTOmercatoWEB zag De Ligt in de tweede helft een gele kaart pakken, maar dat leek de Nederlander weinig uit te maken. 'Wist met een goede actie Linetty af te stoppen. Kreeg in de tweede helft geel, maar dat beïnvloedde zijn prestaties niet.' Hier is de Corriere della Sera het mee eens, al blijft er kritiek. 'Hij maakte een paar fouten', is de korte conclusie van de krant, die De Ligt 'beloonde' met een 6.

Juve Live, een fansite, komt superlatieven tekort voor de ingreep van De Ligt. 'Hij herstelde een moeilijke situatie voor Juventus op sensationele wijze. Hij geeft altijd het gevoel alsof hij de laatste is die opgeeft bij Juve.'

Uiteindelijk won Juventus de derby door een laat doelpunt van de collega van De Ligt centraal achterin. Leonardo Bonucci kopte vlak voor tijd de beslissende 2-1 tegen de touwen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws