'Slot erg ontdaan door ontslag, AZ was al maand op de hoogte van vertrek'

'Slot erg ontdaan door ontslag, AZ was al maand op de hoogte van vertrek'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 08:09zo 06-12-2020 om 08:09

Laatste update: zondag 6 december 2020 om 13:11zo 06-12-2020 om 13:11

Voor Arne Slot was zijn plotselinge ontslag bij AZ 'een zeer grote donderslag bij heldere hemel', zou zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hebben gezegd. Volgens Raiola was het namelijk al duidelijk dat Slot ging vertrekken bij de Alkmaarders.

Jan Joost van Gangelen sprak kort voor de uitzending van De Eretribune met Raiola over het ontslag van Slot. De zaakwaarnemer zou het volgende tegen de presentator hebben gezegd. "We hebben een maand geleden aangegeven bij AZ dat we niet gaan verlengen. Daarbij zijn geen clubs aangegeven." Het contract van Slot liep in juli 2021 namelijk af. "Er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd. Dit is nu voor Slot ook een zeer grote donderslag bij heldere hemel geweest. Hij is erg ontdaan."

Voor analist Kenneth Perez was het wel duidelijk waarom AZ alsnog heeft besloten om Slot te ontslaan. "Ik denk dat het er veel mee te maken heeft dat het om Feyenoord gaat, wat een directe concurrent is. Ik denk dat als het om Hertha BSC ging, er een minder rigoureuze beslissing was genomen door AZ."

Toch vond Perez de beslissing van AZ wat impulsief. "Ik denk dat het voor AZ voelt alsof ze heel erg in de maling zijn genomen. Misschien hebben ze een te emotionele beslissing genomen door hem meteen de laan uit te sturen. Daar hadden ze misschien een nachtje over kunnen slapen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws