KNVB vertrekt maandag naar Malieveld in Den Haag en voert actie

KNVB vertrekt maandag naar Malieveld in Den Haag en voert actie

06-12-2020 09:35 Laatste update: 17:40
60

De KNVB voert morgenochtend actie op het Malieveld in Den Haag. De voetbalbond wil aandacht vragen voor het amateurvoetbal, dat al bijna twee maanden stilligt door het coronavirus.

Er worden ongeveer duizend verschillende voetbalshirts neergelegd op een groot veld in Den Haag, die samen het woord 'stil' gaan vormen. De KNVB wil de ruim 600.000 amateurvoetballers zo snel mogelijk weer samen op het trainingsveld zien. Nu mag er slechts in groepjes van maximaal vier personen getraind worden.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de gezondheid van Nederlanders achteruit gaat doordat er minder wordt gesport. Dit is een gevolg van de coronacrisis en de verschillende maatregelen die er in Nederland zijn getroffen.

De KNVB gaf al vaker aan dat het amateurvoetbal zo snel mogelijk weer opgestart moet worden, maar komt nu zelf in actie. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, geeft aan dat hij het raar vindt dat er in binnenruimtes maximaal dertig personen bij elkaar mogen komen, terwijl dat in de buitenlucht op een voetbalveld niet mag.