'Ik keer liever niet terug naar Nederland, heb het naar m'n zin in België'

'Ik keer liever niet terug naar Nederland, heb het naar m'n zin in België'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 12:30ma 07-12-2020 om 12:30

Tarik Tissoudali vertrok in 2018 bij De Graafschap en is sindsdien bij velen uit het zicht verdwenen. In België gaat de aanvaller echter als de bliksem: promovendus Beerschot staat op een verrassende derde plaats, mede dankzij zeven goals en vijf assists van de 27-jarige Amsterdammer.

Beerschot presenteert zich in België als een outsider. "Het gaat heel goed", zegt Tissoudali tegen VoetbalPrimeur. "Niet alleen met mij, maar ook met het team. Ik heb eigenlijk niets te klagen. Ik hoop dat we met Beerschot gekke dingen kunnen doen en misschien wel Europa in kunnen. Het is nog te vroeg om te zeggen of we kampioen kunnen worden, maar we kunnen het de grote clubs wel moeilijk maken."

Tissoudali speelde zes jaar geleden nog bij de amateurs van Sparta Nijkerk. Het seizoen 2015/2016 bleek zijn doorbraak: na negentien treffers namens Telstar klopte het Franse Le Havre voor hem aan. Daar hoefde Tissoudali niet lang over na te denken, al liep het niet zoals gehoopt. "Ik denk dat de stap naar Frankrijk niet ideaal was", erkent hij.

'De stap naar Frankrijk was te groot'
"Het buitenland, ze spreken geen Engels, totaal ander voetbal, een veel hoger niveau... Ik denk dat die stap te groot was", somt Tissoudali op. "Maar daar denk je later pas over na. Ik heb zeker geen spijt van die keuze en heb ervan geleerd. Beter dat ik dan zo'n keuze maak in plaats van nu. Ze waren bezig met een mooi project. Daar wilde ik graag aan meedoen, maar ze gingen ineens investeren om zo snel mogelijk te promoveren naar het hoogste niveau."

Tissoudali werd twee jaar geleden door Beerschot opgepikt nadat Le Havre hem had verhuurd aan SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap. Waarom hij juist nu uit de verf komt? "Ik denk dat het het niveau is. Ik denk gewoon dat ik meer geschikt ben voor het hoogste niveau van België of voor de Eredivisie", zegt hij.

"In België heb ik een hele goede ontwikkeling doorgemaakt, maar ik moet ook zeggen dat ik hier meer gewend ben. Het niveau ligt hier ook best hoog. Normaal gesproken wordt er in België ook veel minder gescoord en is het spel heel fysiek. In Nederland is het meer gericht op techniek, terwijl in België de focus ligt op tactiek en fysiek."

Met zeven goals en vijf assists in vijftien wedstrijden onderstreept Tissoudali zijn vorm. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij andere clubs, die nu al toe proberen te slaan. "Ik krijg veel berichten van m'n eigen zaakwaarnemer en andere zaakwaarnemers, maar die willen allemaal meeliften. Ik ben blij bij Beerschot. De kans bestaat zeker dat ik er blijf, al weet je nooit wat er op je pad komt. Ik heb ook ambities en wil graag hogerop spelen. Ik kan nog geen namen noemen, maar er is interesse van grote clubs uit België. Die zijn allemaal zeer geïnteresseerd. Maar ik maak het seizoen gewoon af bij Beerschot."

Voorlopig geen Eredivisie-rentree
Een terugkeer naar de Eredivisie behoort voor Tissoudali voorlopig niet tot de mogelijkheden. "Eigenlijk keer ik liever niet terug naar Nederland. Ik heb het erg naar m'n zin in België. Het is in Nederland heel anders dan hier. De mensen zijn hier ook wat gemoedelijker en dat past beter bij me. In Antwerpen wonen ook veel Nederlanders die naar België zijn verhuisd en aangeven hier heel gelukkig zijn. Het zal ook meespelen dat het hier veel voordeliger is."

Een lucratieve transfer is dan weer wel een optie voor Tissoudali. "Er was afgelopen zomer interesse uit Qatar. Dat vond ik nog te vroeg, want ik wilde op een hoog niveau in België spelen. Ik heb de ambitie om met een Belgische club in Europa te spelen. Maar als ik ergens een paar miljoen kan verdienen, dan denk ik er zeker over na. Als je al zoveel hebt meegemaakt moet je ook een beetje aan je familie en je kinderen denken en het makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Ik denk dat iedereen er zo over denkt. Iedereen zou vertrekken als hij zo'n kans zou krijgen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws