Huiberts komt met AZ-reactie: Dat was de reden om per direct uit elkaar te gaan

Huiberts komt met AZ-reactie: "Dat was de reden om per direct uit elkaar te gaan"

06-12-2020 14:10
148

AZ-directeur Max Huiberts heeft zondag voor het eerst gereageerd op het geruchtmakende ontslag van Arne Slot. Het geheime gesprek met Feyenoord was voor hem voldoende reden om de 42-jarige trainer per direct weg te sturen.

Huiberts, technisch directeur in Alkmaar, en algemeen directeur Robert Eenhoorn kregen vrijdag te horen dat Slot in 'verregaande onderhandeling' zou zijn met Feyenoord. "Er wordt weleens vaker wat geschreven en geroepen, dus we hebben hem de volgende dag op de man af gevraagd of het klopt dat hij heeft gesproken met Feyenoord. Dat heeft hij bevestigd. Dat was de reden om per direct uit elkaar te gaan", verklaart Huiberts voor de camera van de NOS.

De geruchten dat Slot had besloten om aan het einde van het seizoen sowieso te vertrekken bij AZ, kan  Huiberts bevestigen. "We hebben Arne in september een aanbieding gedaan. We waren tevreden en wilden door. Vervolgens kwam er geen reactie, dus heb ik hem gevraagd hoe het ervoor stond. Toen meldde hij mij dat hij ging vertrekken. Waarom? Die vraag moet je aan Arne stellen. Daar kan ik geen antwoord op geven."

Het steekt Huiberts dat Slot heeft gesproken met Feyenoord, een directe concurrent. "Een trainer is vrij om met andere clubs te praten. Dat is een vreemde regel. Je kan met ieder moment met andere clubs praten. Dat is natuurlijk heel raar, want we zijn pas net begonnen aan de competitie." Maar: "De beslissing die wij hebben genomen is op basis van het feit dat hij niet meer de volledige focus heeft op AZ. Dát is de reden dat we uit elkaar zijn gegaan."

Als Slot met pak 'm beet Bayern München had gesproken, was het een ander verhaal geweest. "Dan had ik het ook vervelend gevonden als we het in de media hadden moeten lezen, maar dan praat je inderdaad over een andere stap. Nu richt hij zich wel op een club uit de Nederlandse competitie. Als Arne zou blijven zitten, krijg je iedere week vragen over Feyenoord. Wij eisen van iedereen dat ze met AZ bezig zijn. Dat geldt voor mij, voor de coach en de mannen die het gras verzorgen."