Huiberts: 'Gerbrands accepteert ook niet dat Schmidt naar Feyenoord of Ajax gaat'

Huiberts: 'Gerbrands accepteert ook niet dat Schmidt naar Feyenoord of Ajax gaat'

06-12-2020 14:15 Laatste update: 14:34
159

AZ accepteert niet dat Arne Slot van plan was om aan het einde van het seizoen naar Feyenoord te verkassen. Dat maakt technisch directeur Max Huiberts duidelijk.

"Wij zijn een club die inmiddels, volgens mij ook bij jullie, als topclub gezien wordt. Dan kan het niet zo zijn...", begint Huiberts bij de NOS. "Nee, laat ik het anders stellen: op het moment dat Roger Schmidt vandaag zou zeggen: joh, aan het einde van het jaar word ik coach van Feyenoord of Ajax. Denk je dan dat Toon Gerbrands zegt: prima, gaan we het jaar met elkaar afmaken en ga je daarna naar één van die twee clubs toe. Zo werkt dat niet in onze wereld. In elk geval bij ons niet."

Huiberts bracht Slot zaterdagochtend op de hoogte van het feit dat hij niet meer terug hoefde te komen. "Het was een vrij kort gesprek. Dat was gek. Het was een mededeling die hij waarschijnlijk niet zag aankomen. Ja, dat zag ik wel aan zijn gelaatsuitdrukking. Ik denk dat hij is geschrokken, maar dat moet je ook aan hemzelf vragen."

Slot is niet transparant geweest, stelt Huiberts. "Bij AZ zijn we altijd open en eerlijk naar elkaar. Iedereen kan bij ons binnenlopen", claimt hij. "Natuurlijk doet het wat met mij. Dat het zo moet eindigen, laat mij niet onberoerd. Maar AZ is heel duidelijk: niemand is groter dan de club. Open communiceren, dat is de les die we hiervan moeten leren."