Huiberts negeerde telefoontje van collega Arnesen: 'Geen behoefte hem te spreken'

Huiberts negeerde telefoontje van collega Arnesen: 'Geen behoefte hem te spreken'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 16:00zo 06-12-2020 om 16:00

Laatste update: zondag 6 december 2020 om 16:05zo 06-12-2020 om 16:05

AZ-directeur Max Huiberts baalt van de handelswijze van Feyenoord-collega Frank Arnesen. De Alkmaarders kwamen er dit weekend achter dat hoofdtrainer Arne Slot in gesprek was met de Rotterdammers, waarna Slot per direct moest vertrekken.

Huiberts kreeg dit vrijdagavond laat te horen, vertelt hij aan De Telegraaf. Arnesen heeft nog geprobeerd om telefonisch contact op te nemen, maar Huiberts nam zijn telefoon niet op. "Ik had geen behoefte om hem te spreken. Als je het nieuws eerst van de media moet vernemen en je krijgt vervolgens nog iemand aan de telefoon die waarschijnlijk een lulverhaal gaat ophangen... Daar had ik niet zo'n behoefte aan", vertelt hij.

De AZ-directeur vindt het spijtig dat Feyenoord Slot benaderde, zonder dat de Alkmaarders daarvan op de hoogte waren. "Maar goed, misschien waren zij ook wel verrast dat zaken bij hun niet allemaal binnenskamers kunnen blijven", stelt hij. "Ik loop lang genoeg mee in deze wereld om te weten dat sommige dingen niet helemaal gaan zoals ze zouden moeten gaan. Ik probeer het zelf altijd goed te doen en mijn collega's netjes te informeren, denk ik."

Slot maakte in een eerder stadium bekend dat hij zijn aflopende contract in Alkmaar niet zou gaan verlengen. Eerder deze week werd duidelijk dat Feyenoord na dit seizoen afscheid gaat nemen van trainer Dick Advocaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws