Tottenham Hotspur gaat als een raket, wint ook van Arsenal en is koploper

Tottenham Hotspur gaat als een raket, wint ook van Arsenal en is koploper

06-12-2020 19:21
25

Tottenham Hotspur heeft de Noord-Londense Derby tegen Arsenal met 2-0 gewonnen. Daardoor is de ploeg van José Mourinho de nieuwe koploper van de Premier League.

Tottenham, met Steven Bergwijn in de basis, heeft de weg naar boven al weken geleden ingezet en blijft als een speer gaan. Ook Arsenal moest er zondag aan geloven. De wedstrijd werd door Heung-Min Son en Harry Kane. Son krulde na een klein kwartier op prachtige wijze de 1-0 binnen voor Tottenham. Veel kon Arsenal niet voor elkaar spelen, maar ook bij Tottenham was de glans eraf. 

Toch kon Tottenham voor rust nog een keer juichen. Na een dreigend moment van Arsenal counterde de ploeg zich naar 2-0. Kane vuurde van dichtbij raak na een leep balletje van Son, de grote man bij Spurs. 

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks. Arsenal liet vlak voor de slotfase een grote kans op 2-1 liggen. Hugo Lloris redde knap op een kopbal van Alexandre Lacazette. Het was de grootste kans die Arsenal in de tweede helft kreeg. Tottenham was ook niet meer gevaarlijk.

Tottenham is de nieuwe koploper van Engeland, maar Liverpool speelt later op zondagavond nog tegen Wolverhampton Wanderers.