Memphis belangrijk voor winnend Lyon, Sociedad raakt koppositie definitief kwijt

06-12-2020 20:32 Laatste update: 22:51
24

Mede dankzij een goal van Memphis Depay is Olympique Lyon aangesloten bij de top in de Franse Ligue 1. OL zegevierde met 3-1 bij FC Metz en nadert koploper Paris Saint-Germain nu tot op twee punten.

FC Metz - Olympique Lyonnais 1-3
Mede dankzij een treffer van Memphis Depay is Olympique Lyon aangesloten bij de top in de Franse Ligue 1. De Nederlander maakte in de eerste helft de openingstreffer namens OL, nadat Metz-aanvaller Farid Boulaya al een strafschop had gemist. Na rust besliste Karl Toko Ekambi het duel met twee treffers, waarna Boulaya nog een eretreffer op het scorebord bracht. Lyon is nu de nummer drie in Frankrijk en staat maar twee punten achter op koploper PSG.

Deportivo Alavés - Real Sociedad 0-0
Na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen donderdag in de Europa League tegen HNK Rijeka is Real Sociedad ook nog eens de koppositie in La Liga kwijtgeraakt. Door een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Deportivo Alavés blijven de Basken achter bij Atlético Madrid, dat nu één punt voorstaat en zelfs nog twee wedstrijden tegoed heeft.

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0-3
Op zaterdag speelden RB Leipzig en Bayern München in een doelpuntrijk duel gelijk (3-3) en daardoor wist Leverkusen dat het met een overwinning naar plaats twee zou stijgen. Schalke was een gemakkelijk slachtoffer, want Die Königsblauen hadden al 25 (!) wedstrijden niet gewonnen en daar kwam er zondagmiddag weer één bij. Malick Thiaw maakte voor rust een eigen doelpunt, waarna Leverkusen in de tweede helft via Julian Baumgartlinger en Patrick Schick uitliep naar 0-3.

De formatie van Bosz is nu de nummer twee in de Bundesliga. Bayern staat nog altijd bovenaan, maar heeft nu nog maar één puntje voorsprong op Leverkusen. Op 19 december staat het eerste onderlinge duel tussen de twee titelkandidaten op het programma.

Crotone - Napoli 0-4
Na het gelijke spel tegen AZ heeft Napoli op bezoek bij hekkensluiter Crotone de rug gerecht. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso won met ruim verschil, maar dat lukte pas laat in de tweede helft. Hirving Lozano, Diego Demme en Andrea Petagna troffen in de tweede helft doel nadat Lorenzo Insigne voor rust al had gescoord. Napoli staat nu derde in de Serie A en heeft drie punten achterstand op AC Milan. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed.