Een 8, maar ook een 5 voor Bergwijn: 'Daarom stelt Mourinho hem altijd op'

Een 8, maar ook een 5 voor Bergwijn: 'Daarom stelt Mourinho hem altijd op'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 23:15zo 06-12-2020 om 23:15

Tottenham won zondagavond de beladen North London Derby van Arsenal (2-0) en José Mourinho had een basisplaats ingeruimd voor Steven Bergwijn. De Nederlander werd in blessuretijd gewisseld, maar had toen al met zijn inzet en werklust veel indruk gemaakt op de meeste Engelse media.

The Independent beoordeelt de vleugelaanvaller met een 7 en constateerde dat hij overal op het veld te vinden was. ‘Zoals altijd deed hij bijzonder veel werk’, zo valt er te lezen in de Engelse kwaliteitskrant. Bergwijn stond als aanvaller opgesteld, maar in de praktijk was hij volgens The Independent meestal een extra vleugelverdediger.

Dat viel ook de rapporteur van football.london op. Als extra vleugelverdediger liet Bergwijn zien ‘waarom Mourinho hem altijd opstelt in belangrijke wedstrijden’ en daarom krijgt hij een nette 8. Het vele vuile werk dat door de voormalig PSV’er werd opgeknapt en de veelzijdigheid van zijn spel leveren complimenten op.

Toch klonk er ook kritiek op de Nederlander. Sky Sports vond dat hij in grote delen van de wedstrijd te anoniem was, juist omdat hij te vaak terug moest om zijn teamgenoten te ondersteunen. Zij geven Bergwijn dan ook een 5 en zeggen dat hij vooral in de tweede helft te veel bezig was met het verdedigende werk.

Bij de meeste andere media kan de bovengemiddelde inzet van de vleugelspeler juist op lof rekenen. The Evening Standard en The Daily Mirror hebben een 7 in petto voor Bergwijn en begrijpen wel dat Mourinho vaak op hem teruggrijpt, omdat hij nooit teleurstelt en altijd netjes zijn taken uitvoert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws