Slot 'zakte op Ajax-lijstje': 'Ze hebben een nare bijsmaak na vorig seizoen'

Slot 'zakte op Ajax-lijstje': 'Ze hebben een nare bijsmaak na vorig seizoen'

06-12-2020 23:51
143

Arne Slot was sinds de zomer geen serieuze kandidaat meer om op termijn de nieuwe trainer van Ajax te worden. De oefenmeester, die dit weekend werd ontslagen bij AZ omdat hij in het geheim onderhandelde met Feyenoord, stond op een schaduwlijstje in Amsterdam.

De beleidsbepalers van de Johan Cruijff Arena waren onder de indruk van Slot, maar dat kreeg afgelopen zomer een flinke knauw. “Bij Ajax hebben ze altijd die schaduwlijstjes en daar stond hij ook op”, zegt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International tijdens Studio Voetbal. “Maar vandaag heb ik van wat mensen binnen Ajax gehoord dat hij sinds afgelopen zomer flink gezakt is op dat lijstje.”

De afwikkeling van het vorige seizoen is daar de oorzaak van. “Ze hebben bij Ajax een nare smaak overgehouden aan hoe AZ vorig seizoen als club met die titelstrijd is omgegaan”, legt Jansen uit. “Zij nemen het Slot kwalijk dat hij zich op een bepaalde manier heeft geuit en dat dat niet Ajax-waardig was. Ze hebben hem wel altijd een hele interessante trainer gevonden, maar dit komt nu natuurlijk ook uit nu ze weten dat hij naar Feyenoord zal gaan.”