'Enorme woede Koeman: trainer Barcelona begint zich zorgen te maken'

'Enorme woede Koeman: trainer Barcelona begint zich zorgen te maken'

07-12-2020 07:40
24

Ronald Koeman is kwaad, aldus Mundo Deportivo. De Catalaanse sportkrant pakt maandag uit met de onvrede van de FC Barcelona-trainer na de blamage tegen Cádiz (2-1).

Barça verloor zaterdag door twee kolossale blunders. Het was niet de eerste keer dit seizoen, benadrukt MD. Daar komt ook de 'enorme woede' van Koeman vandaan: de trainer heeft geen verklaring voor de fouten, die Barcelona in de laatste drie uitwedstrijden punten kostten. De nederlaag bij Cádiz is geen incident.

Koeman zou het bovendien 'alarmerend' vinden dat zijn ploeg er maar niet in slaagt de nul te houden in La Liga. Sinds oktober passeerden achtereenvolgens Sevilla (1-1), Getafe (1-0), Real Madrid (1-3), Alavés (1-1), Real Betis (5-2), Atlético Madrid (1- 0) en Cádiz (2-1) de keepers Marc-André ter Stegen en Neto Murara. Osasuna, vorige week, was een uitzondering.

Een andere 'handicap', zoals MD het beschrijft, is het feit dat Barcelona telkens een achterstand moet repareren. De Catalanen staan na tien wedstrijden op de negende plaats met veertien punten. Dinsdagavond is Juventus de tegenstander in de Champions League. Barça is nog foutloos en al geplaatst voor de knock-outs.