Willems staat op transferkruising: 'Jetro wil terugkeren, zij willen verlengen'

Willems staat op transferkruising: 'Jetro wil terugkeren, zij willen verlengen'

07-12-2020 13:08
25

Jetro Willems kan binnen afzienbare tijd uitsluitsel geven over zijn toekomst. Het is een publiek geheim dat de 26-jarige linksback wil terugkeren naar Newcastle United, maar een langer verblijf bij zijn huidige club Eintracht Frankfurt behoort ook tot de mogelijkheden.

Willems flirtte de laatste weken herhaaldelijk met Newcastle. "Die mogelijkheid om weer naar Newcastle te gaan bestaat natuurlijk", reageert Sigi Lens, zaakwaarnemer van Willems, tegenover het Duitse hr-sport. "Jetro had het naar zijn zin in Engeland en staat open voor een terugkeer."

Eintracht Frankfurt lijkt andere plannen te hebben. "Ze willen het contract verlengen", zegt Lens. Dat is niet ondenkbaar, benadrukt de zaakwaarnemer. Begin 2021 zullen de partijen met elkaar om tafel gaan. Een transfervrij vertrek is geen optie. "Of we verlengen het contract of Jetro gaat in de winter weg."

Willems speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Newcastle en maakte een goede indruk, tot een zware knieblessure roet in het eten gooide. Omdat hij een jaar moest revalideren, ging een definitieve Premier League-transfer niet door. Newcastle wilde de optie tot koop van elf miljoen euro euro lichten.