'Coronaproblemen bij Atalanta: mogelijk zonder belangrijke speler tegen Ajax'

'Coronaproblemen bij Atalanta: mogelijk zonder belangrijke speler tegen Ajax'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 13:28ma 07-12-2020 om 13:28

De kans bestaat dat Robin Gosens woensdagavond niet in actie kan komen tijdens de beslissende Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Atalanta Bergamo. De Nederlands-Duitse vleugelverdediger heeft mogelijk niet op zijn tijd zijn 'coronapapieren' binnen.

Atalanta stapt dinsdag op het vliegtuig naar Amsterdam, waar de Italianen met Ajax gaat strijden om een ticket voor de knock-outs van de Champions League. Het is nog maar de vraag of Gosens erbij is. Volgens La Gazzetta dello Sport dreigt hij de kraker te missen, ondanks een 'vals positieve' coronatest.

Dat zit zo: Gosens testte zaterdag positief. Een dag later bleek uit de hertest dat het slechts ging om antistoffen die nog zijn bloed zaten. De lokale autoriteiten moeten Gosens nu een certificaat aanleveren, waardoor de oud-speler van Vitesse en Heracles Almelo niet tien dagen in quarantaine hoeft.

Het lijkt een formaliteit, maar La Gazzetta dello Sport schrijft dat het twijfelachtig is of Gosens de papieren op tijd binnen heeft. Ajax en Atalanta trappen woensdag om 21.00 uur af. De Amsterdammers moeten winnen om te overwinteren in de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws