Oranje krijgt onder meer te maken met Turkije en Noorwegen in WK-kwalificatiepoule

Oranje krijgt onder meer te maken met Turkije en Noorwegen in WK-kwalificatiepoule

07-12-2020 18:29 Laatste update: 18:45
143

Oranje zal in de kwalificatiereeks richting het WK van 2022 uit gaan komen tegen Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. Dat heeft de loting in Zürich uitgewezen. Het Nederlands elftal zat in pot 1 en de Turken zijn, als vertegenwoordiger uit pot 2, op papier de sterkste tegenstander.

De Turken, die net als het Nederlands elftal verjongd hebben, spelen de laatste maanden goed voetbal en belooft een lastige tegenstander te worden. Naast Turkije treft Oranje ook het Noorwegen van toptalenten Erling Haaland en Martin Ödegaard. De Scandinaviërs waren één van de moeilijkere opponenten die uit de derde pot geloot konden worden.

Wedden

Meer odds

Het vierde land in de poule is Montenegro, dat pas sinds 2007 meedoet aan wedstrijden onder de vlag van de FIFA. De mindere broeders in de groep van het Nederlands elftal zijn Letland en Gibraltar. Zij kwamen respectievelijk uit pot vijf en pot zes.

De WK-kwalificatiereeks begint in maart 2021. Om het wereldkampioenschap in Qatar te bereiken moet Oranje eerste in groep G worden of als nummer twee de play-offs doorkomen. Het toernooi zal in november en december 2022 gespeeld gaan worden.