Excelsior en Volendam bieden spektakel in eerste helft, 'last-minute winner' Deul

07-12-2020 20:43 Laatste update: 22:52
33

Excelsior en FC Volendam maakten er in de eerste helft een spektakel van, maar in het tweede bedrijf was het een stuk minder. Na negentig minuten spelen stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Boy Deul werd de matchwinner met een goal in de slotfase van de wedstrijd.

Excelsior - FC Volendam 2-3
De eerste helft was een spektakel, de tweede helft was een stuk minder. Volendam had niet lang nodig om de score te openen op bezoek bij Excelsior en kwam na een kwartier speler op voorsprong na een treffer van Boy Deul. De thuisploeg draaide de wedstrijd echter volledig om. Luigi Bruins en Siebe Horemans zorgden ervoor dat Excelsior na een halfuur spelen op 2-1 kwam.

Nog voor rust trok Volendam de stand weer gelijk. Martijn Kaars zorgde voor de 2-2. Na rust was het betere van het spel voor de ploeg van trainer Wim Jonk, maar het zag dat Excelsior erg dicht bij de voorsprong kwam. Reuven Niemeijer raakte de paal. Niet veel later was Francesco Antonucci gevaarlijk voor de uitploeg: hij raakte de lat.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Volendam alsnog met de drie punten aan de haal te gaan. Deul maakte zijn tweede van de avond en zorgde ervoor dat Volendam de aansluiting met de top in de Keuken Kampioen Divisie houdt.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-1
Na de 2-3 winst op SC Cambuur van een maand geleden won Jong Ajax geen wedstrijd meer. Daar leek tegen Eindhoven verandering in te komen, maar het was de ploeg van Mitchell van der Gaag opnieuw niet gegund.

Jong Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een knal van Devyne Rensch. Na kansen over en weer leek 1-0 de eindstand te worden, tot Eindhoven in de laatste minuut van de reguliere speeltijd aan mocht leggen voor een strafschop na hands van Terrence Douglas. Doelman Kjell Scherpen had geen antwoord op de inzet van Lorenzo van Kleef.

Bij winst op Eindhoven had Jong Ajax naar de zevende plaats geklommen. Eindhoven stijgt één plek en staat nu negende.