Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: 'Geloof niet dat het crisis is bij Barça'

Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: 'Geloof niet dat het crisis is bij Barça'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 22:15ma 07-12-2020 om 22:15

Laatste update: dinsdag 8 december 2020 om 00:17di 08-12-2020 om 00:17

Andrea Pirlo neemt het op voor zijn collega Ronald Koeman. De Nederlandse trainer doet het met FC Barcelona geweldig in de Champions League, maar in de Primera División wil het allesbehalve vlotten. 

"Ik denk niet dat het crisis is bij Barcelona", vertelt de Juventus-coach op de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd, geciteerd door Football Italia. "Ze hebben een nieuwe coach, die zijn ideeën aan het doorvoeren is. We weten dat ze een geweldig team hebben."

Pirlo schuift de favorietenrol in de schoenen van Barça. Dinsdagavond wordt er beslist wie er als nummer één eindigt in Groep G van de Champions League. "We hebben niets te verliezen", vervolgt de Juventus-coach. "Dit zijn de wedstrijden om verder te groeien, je kan goed zien wat er beter moet. Daarnaast is het gunstig bij de loting wanneer je als eerste bent geëindigd in de poule."

Of Matthijs de Ligt in de basis start durft Pirlo nog niet te zeggen. "We hebben vijf verdedigers beschikbaar en we zullen zien wie we moeten kiezen", laat de oefenmeester weten, ditmaal in gesprek met Sky Sports Italia. "De Ligt heeft vijf wedstrijden gespeeld sinds hij terugkeerde, hij is wat vermoeid. We zullen zien hoe hij morgen is."

De wedstrijd tussen Barcelona en Juventus begint dinsdagavond om 21.00 uur in Camp Nou.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt het verblijf van Koeman bij Barcelona een succes?

Ja
32%
Nee
68%
(1066 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws