Raiola had boze Haaland aan de lijn: 'Hij was furieus, wilde er nog één scoren'

Raiola had boze Haaland aan de lijn: 'Hij was furieus, wilde er nog één scoren'

08-12-2020 08:44
45

Mino Raiola ziet veel gelijkenissen tussen Erling Haaland en Zlatan Ibrahimovic. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer is lovend over de winnaarsmentaliteit van het Noorse fenomeen van Borussia Dortmund.

"Haaland is net als Ibra toen die twintig jaar was", zegt Raiola tegen Tuttosport. De spits verruilde RB Salzburg in januari voor Dortmund, maar ook Manchester United had interesse. Het goede gevoel ontbrak. "Ole Gunnar Solskjaer is een goede vent, maar hij had het fout toen hij Erling vergeleek met Romelu Lukaku… Solskjaer kan beter nadenken hoe hij Pogba als een kampioen laat spelen in plaats van praten over Haaland."

Haaland scoorde alweer tien keer in acht Bundesliga-duels. Als het aan de aanvaller had gelegen, waren dit er nog een paar meer geweest. "Hij is net als het schilderij De Schreeuw van Edvard Munch, omdat hij angst veroorzaakt bij verdedigers", zegt Raiola, die wijst op het uitduel van Dortmund bij Hertha BSC (2-5) in november. De Noor scoorde vier keer, waarna trainer Lucien Favre hem vijf minuten voor tijd wisselde. "Hij belde mij op, want hij wilde er nog één maken. Hij was furieus! Hij wil altijd de beste zijn, zelfs met dammen."

Hoewel hij pas een halfjaar in de Bundesliga speelt, wordt Haaland nu al in verband gebracht met een transfer. Hij zou over een transferclausule beschikken. "Daar kan ik niet over praten", stelt Raiola. "Real Madrid zou hem willen halen? Dat is niet nieuws voor mij. Maar hij is heel gelukkig bij Borussia Dortmund. Erling wil de Champions League winnen. Als hij bij de club vertrekt, dan is dat vanwege zijn ambitie en niet om geld."