Atalanta maakt selectie bekend voor clash met Ajax en meldt grote meevaller

Atalanta maakt selectie bekend voor clash met Ajax en meldt grote meevaller

08-12-2020 14:31
56

Atalanta Bergamo kan woensdag gewoon beschikken over Robin Gosens in het Champions League-duel met Ajax. De Duitse linksback behoort tot de selectie van de Italianen die is afgereisd naar Amsterdam, zo maakt de Serie A-club bekend.

Atalanta meldde zaterdag nog dat er twijfels waren over de inzetbaarheid van Gosens. De 26-jarige oud-speler van Heracles Almelo legde een positieve coronatest af, al bleek een dag later uit de hertest dat het slechts ging om antistoffen die nog zijn bloed zaten. Het was echter de vraag of de lokale autoriteiten op tijd een certificaat zouden aanleveren, waardoor hij niet tien dagen in quarantaine zou moeten. Dat is nu dus gelukt.

In de selectie van La Dea zitten met Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers drie Nederlanders. Ook Duván Zapata, die tijdens de heenwedstrijd de grote plaaggeest van de Amsterdammers was met twee treffers (2-2), maakt deel uit van het keurkorps. De ploeg van coach Gian Piero Gasperini zal uitgerust aan de aftrap verschijnen, nadat het competitieduel met Udinese werd afgelast vanwege hevige regenval.