'Raiola lacht zich kapot, die heeft door Huiberts spelers als Stengs. En dus Slot'

'Raiola lacht zich kapot, die heeft door Huiberts spelers als Stengs. En dus Slot'

08-12-2020 14:57
82

Mino Raiola heeft mede dankzij technisch directeur Max Huiberts een flinke vinger in de pap gekregen bij AZ. De Alkmaarders hadden daarom misschien wel op iets meer medewerking gerekend rond een contractverlenging van trainer Arne Slot, die ook tot de stal van de invloedrijke zaakwaarnemer behoort.

Dat stelt clubicoon Barry van Galen in de Retteketet AZ-podcast van Voetbal International. "Max Huiberts gaat heel goed met zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez, de loopjongen van Mino Raiola", zegt de voormalig middenvelder. "Rodriguez heeft veel AZ-spelers naar Raiola gehaald. Alle jeugdspelers zo'n beetje. Huiberts gaf aan die spelers ook het advies om naar Raiola te gaan. Dat hoorde ik hem roepen op de tribune."

"Mino lacht zich nu kapot: die heeft nu spelers zoals Stengs, Boadu, Wijndal en Hatzidiakos. En dus Slot", vervolgt Van Galen, die stelt dat Huiberts door zijn goede contacten met kamp-Raiola al had kunnen weten van de interesse van Feyenoord in de oefenmeester. "Ze wisten het ook wel, maar ze hadden misschien verwacht dat Raiola zou zorgen dat Slot bij AZ zou bijtekenen, omdat ze zoveel spelers aan hem hebben gegeven."

"Ze dachten: wij hebben veel voor hem gedaan, misschien doet hij dat dan voor ons terug. Maar Mino is gewoon een keiharde zaakwaarnemer en staat volledig in zijn recht. Die doet wat Slot wil. Als Slot naar Feyenoord wil, dan is hij er voor hem. Hij zit er niet voor AZ", aldus Van Galen.