PEC deelt na dubbel '2025-nieuws' wéér langdurig contract contract uit

PEC deelt na dubbel '2025-nieuws' wéér langdurig contract contract uit

08-12-2020 16:45
13

PEC Zwolle heeft wederom een langdurig contract uitgedeeld. Na Eliano Reijnders en Dean Huiberts heeft ook Sam Kersten zich voor lange tijd aan De Blauwvingers verbonden.

Reijnders en Huiberts tekenden tot 2025 bij, Kersten heeft zijn handtekening onder een vierjarig contract gezet. De 22-jarige centrale verdediger kwam in 2019 over van FC Den Bosch, signeerde toen een tweejarig contract en is nu beloond voor zijn ontwikkeling. "Toen ik hier kwam moest ik behoorlijk wennen aan het niveauverschil en de manier van voetballen. Het afgelopen seizoen heb ik echter veel geleerd van de ervaren jongens. Dit seizoen heb ik me definitief in de basis geknokt en ben vastberaden daar te blijven staan", vertelt hij aan de clubsite.

Kersen noemt zijn contractverlenging 'een mooi teken aan de wand'. Ook technisch manager Mike Willems is tevreden. "Toen we Sam vorig jaar naar Zwolle haalden, hadden we een heel duidelijk plan. Op termijn zou hij een vaste basisspeler moeten worden in de laatste linie. Dit seizoen bewijst hij iedere wedstrijd weer dat hij een basisplaats verdient", bespreekt hij de progressie van de centrale verdediger. "Ook op de trainingen werkt Sam knetterhard. Hij beschikt daarnaast over voldoende potentie om nog veel beter te worden."