'Doorbraak in zaak-Van der Gijp en -Kramer: zeven arrestaties verricht'

'Doorbraak in zaak-Van der Gijp en -Kramer: zeven arrestaties verricht'

08-12-2020 17:12
48

De politie lijkt een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar de aanval op René van der Gijp bij zijn woning in Dordrecht. Een zevental mannen uit de regio Rotterdam is aangehouden, meldt De Telegraaf.

De ochtendkrant baseert zich op 'bronnen rondom het onderzoek': volgens de berichtgeving waren de verdachten betrokken waren bij onder meer de aanval op Van der Gijp en een woningoverval op YouTube-visagiste Nikkie de Jager. De bende zou het ook voorzien hebben op ADO Den Haag-spits Michiel Kramer.

Van der Gijp werd eind april, na een uitzending van Veronica Inside, thuis verrast door een aantal gemaskerde mannen, die met hamers op zijn auto in begonnen te slaan. Deze aanval mislukte echter doordat de overvallers niet door het glas van Van der Gijps auto heen kwamen. Eén van de drie aanvallers werd afgelopen zomer al aangehouden: hij heeft inmiddels bekend en zit een gevangenisstraf uit. Op dinsdagochtend heeft de politie dus nog eens zeven mannen aangehouden: een woordvoerder sluit niet uit dat er nóg meer arrestaties volgen.