'Toen ik bij Ajax zat, wist niet eens iedereen in Brazilië dat ik Braziliaans was'

'Toen ik bij Ajax zat, wist niet eens iedereen in Brazilië dat ik Braziliaans was'

08-12-2020 17:43
14

Wamberto speelde tussen 1998 en 2004 voor Ajax en maakte ook furore bij Standard Luik, maar geniet in zijn geboorteland nauwelijks bekendheid. Zijn Ajax-jaren gingen in zijn eigen land redelijk ongemerkt voorbij, laat hij weten aan VICE Sports.

Ajax wordt na de komst van spelers als David Neres, Antony en de aan FC Twente verhuurde Danilo op de voet gevolgd in Brazilië. "Het zou mij als Braziliaan er trots maken als ze ooit met z'n drieën de aanval vormen bij Ajax", vertelt Wamberto, die rond de eeuwwisseling iets minder bekendheid genoot. "Toen ik bij Ajax speelde, wist niet eens iedereen in Brazilië dat ik Braziliaans was."

Ook de illustere ex-rechtsback Cafú wist dat niet: Wamberto stond ooit in de Champions League tegenover zijn landgenoot, die toen uitkwam voor AC Milan. "Ik sprintte hem voorbij. Hij zei met handgebaren en in het Italiaans dat ik niet zo snel moest rennen. Ik lachte en reageerde in het Braziliaans", blikt hij terug. "Toen was hij wel verbaasd. Hij dacht dat ik net als Clarence Seedorf uit Suriname kwam."