Van Bommel over WhatsApp-verkeer met Angeliño: Bist du verrückt?, dacht ik

Van Bommel over WhatsApp-verkeer met Angeliño: "Bist du verrückt?, dacht ik"

08-12-2020 18:00
31

Mark van Bommel vindt dat hij als trainer ook moet waken over het persoonlijke welzijn van zijn spelers, vertelt hij in de BILD-podcast Phrasenmäher. De momenteel clubloze Limburger haalt een discussie met Angeliño uit zijn PSV-tijd aan als voorbeeld.

Van Bommel zag dat er iets aan de hand was met zijn Spaanse linksback, die inmiddels uitkomt voor RB Leipzig. "Zijn vrouw was zwanger, dat liep niet helemaal super. Dat kreeg ik op een gegeven moment in de gaten. Toen vroeg ik: Angeliño, hoe gaat het? Ik zag dat er etwas los ist. Hij zei: ja trainer, mijn vrouw kan nu niet veel doen, ze moet thuis blijven", vertelt hij.

Wedden

Meer odds

Angeliño werd vervolgens naar huis gestuurd door Van Bommel. "Ik zei: weet je wat? Je traint vandaag niet en je gaat naar huis. Hij zei: nee trainer, ik wil trainen. Nee, zei ik, je gaat naar huis. Als er iets aan de hand is met je familie, dan ben je als speler ook niet vrij in je hoofd. Er zijn maar heel weinig spelers die dat wél kunnen: die maakt het niet uit wat er thuis speelt, zij kunnen zich daarvoor afsluiten tijdens de training", aldus Van Bommel. "Zo'n speler was ik zelf ook. Maar ik zag aan Angeliño: hé, ik moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen."

De trainer hield vervolgens via WhatsApp contact met zijn linksback. "Ik heb gewerkt met Hitzelfd, Heynckes, Van Gaal, Allegri, Rijkaard, Hiddink... Ik had nooit gedacht dat een trainer een WhatsApp-bericht naar zijn spelers zou sturen. Bist du verrückt?, dacht ik, dat kan toch niet! Maar ik heb het toch gedaan. Spelers hebben altijd hun telefoon bij zich en WhatsApp is het meest handig om mee te communiceren, dat heeft iedereen. Ik schreef: hé José (Angeliño heet voluit José Ángel Esmorís Tasende, red.), hoe is het, alles goed? En dan heb ik binnen vijf seconden antwoord."