Oranje weet waar het aan toe is na WK-loting: wens van De Boer komt uit

Oranje weet waar het aan toe is na WK-loting: wens van De Boer komt uit

08-12-2020 20:00 Laatste update: 20:03
13

Nederland weet waar het aan toe is bij de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Frank de Boer begint de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Turkije, precies zoals De Boer het graag wilde.

De dag na de loting is het programma van de WK-kwalificatiereeks bekend geworden. De wens van De Boer om zo snel mogeijk tegen Turkije te spelen komt uit: Oranje begint de kwalificatie, op woensdag 24 maart 2021, met een uitwedstrijd tegen de Turken.

De Boer gaf vlak na de loting al aan het liefst zo snel mogelijk tegen Turkije te spelen. De bondscoach hoopt op flink wat tegenstand in de interlandperiode in maart volgend jaar, aangezien er nog maar weinig tijd is om de ploeg voor te bereiden op het EK. Naast Turkije neemt Nederland het in maart 2021 ook op tegen Letland (thuis) en Gibraltar (uit).

In september 2021, na het EK, speelt Oranje tegen Noorwegen (uit), Montenegro (thuis) en Turkije (thuis). In oktober worden er twee kwalificatieduels afgewerkt: Letland (uit) en Gibraltar (thuis). Het slotakkoord is in november 2021 met wedstrijden tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).