Update: PSG en Basaksehir gaan woensdagavond weer voetballen

Update: PSG en Basaksehir gaan woensdagavond weer voetballen

Gepubliceerd: dinsdag 8 december 2020 om 23:31di 08-12-2020 om 23:31

Laatste update: dinsdag 8 december 2020 om 23:38di 08-12-2020 om 23:38

Paris Saint-Germain en Basaksehir gaan dinsdag tóch niet meer voetballen. Beide teams liepen van het veld af nadat de Roemeense vierde official Sebastian Coltescu racistische teksten tegenover Basaksehir-assistent Pierre Webó gebezigd had.

De UEFA wilde aanvankelijk dat de wedstrijd hervat zou worden met een nieuwe vierde official. Inmiddels heeft de Europese voetbalbond definitief een streep gezet door het treffen. Wanneer de wedstrijd ingehaald wordt, moet nog blijken: volgens de eerste berichten zal dat woensdag om 19.00 uur gaan gebeuren.

Naar verluidt gingen de spelers van Basaksehir er niet mee akkoord dat Coltescu verder ging als VAR. De UEFA heeft in een kort statement laten weten 'de zaak grondig te onderzoeken en in een later stadium met nieuws te komen'. De wedstrijd heeft nog sportief belang: PSG heeft één punt nodig om de achtste finales van de Champions League te halen.

Update: De UEFA heeft een nieuwe datum geprikt, melden diverse Franse media. PSG en Basaksehir spelen de laatste 75 minuten van de wedstrijd woensdag uit en beginnen om 18.55 uur: de opstellingen zullen hetzelfde zijn, maar er wordt een nieuw arbitrageteam aangesteld. PSG is al door, maar kan RB Leipzig nog van de koppositie afhouden, Basaksehir is uitgeschakeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws