08-12-2020 22:54 Laatste update: 22:58
73

RB Leipzig zich – in de schaduw van de gebeurtenissen bij Paris Saint-Germain - Basaksehir –geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De langverwachte krachtmeting tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo liep uit op een anticlimax voor eerstgenoemde: Barça ging in het eigen Camp Nou met harde cijfers onderuit tegen Juventus.

FC Barcelona-Juventus 0-3
In Camp Nou stond alleen nog de groepswinst in Poule G op het spel. Juventus had er echter nog zin in en stond na twintig minuten op een 0-2 voorsprong. Ronaldo benutte een makkelijk gegeven strafschop en Weston McKennie rondde af na een keurige voorzet van Juan Cuadrado. Meteen na rust werd de angel uit de wedstrijd gehaald: na hands van Clément Lenglet ging de bal opnieuw op de stip en werd de 0-3 aangetekend door Ronaldo. Leonardo Bonucci leek in de slotfase nog de 0-4 te maken, maar de VAR bespaarde Barcelona dat leed.

RB Leipzig-Manchester United 3-2
Manchester United had in speelronde twee met 5-0 gewonnen van RB Leipzig en had aan één punt tegen Die Roten Bullen genoeg om de volgende ronde te halen. Het liep echter net iets anders: ex-PSV'er Angeliño scoorde na twee minuten en bereidde niet veel later de 2-0 van Amadou Haidara voor. Toen Justin Kluivert twintig minuten voor tijd geklungel in de United-defensie afstrafte, leek de wedstrijd gespeeld.

Manchester United sloeg echter terug met twee goals – rake penalty van Bruno Fernandes en een treffer van Paul Pogba – en ontketende een razend spannende slotfase. Leipzig hield echter stand en heeft de knock-outfase gehaald: Manchester United is qua onderling resultaat in het nadeel tegen Paris Saint-Germain en moet verder in de Europa League, Het resultaat van de gestaakte wedstrijd tussen PSG en Basaksehir is niet van belang.