'Tadic in de spits bij Ajax, drie van de vier twijfelgevallen én Blind spelen'

'Tadic in de spits bij Ajax, drie van de vier twijfelgevallen én Blind spelen'

09-12-2020 06:53
42

Ajax kan woensdagavond in de Champions League-clash met Atalanta Bergamo vermoedelijk over de meeste van zijn twijfelgevallen beschikken. Het Algemeen Dagblad voorspelt onder meer een basisplaats voor David Neres.

De Braziliaan lijkt te gaan starten als linksbuiten, terwijl zijn landgenoot Antony op rechts staat. Daardoor verdwijnt Quincy Promes naar de bank. Lassina Traoré is mogelijk niet op tijd fit. De Burkinees, op voorhand al het grootste vraagteken, wordt in de punt van de aanval vervangen door Dusan Tadic. De Servische aanvoerder wordt in zijn rug gesteund door Zakaria Labyad.

Wedden

Meer odds

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest dus niet voor extra defensieve zekerheid tegen de Italianen. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch zijn de controleurs. Edson Álvarez - vorige week tegen Liverpool nog basisspeler, zit wissel. Achterin verschijnen Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en Daley Blind 'gewoon' aan de aftrap. De backs waren niet helemaal fit, terwijl Blind de laatste training miste omdat hij ziekjes was.

Ajax moet woensdagavond winnen van Atalanta om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.55 uur.