Steun voor Schmidt: 'Goed dat de trainer mij heeft gewisseld in Heerenveen'

Steun voor Schmidt: 'Goed dat de trainer mij heeft gewisseld in Heerenveen'

09-12-2020 07:56
43

Mario Götze is positief verrast door PSV. De Duitse spelmaker ziet dat er sportief nog veel rek zit in de selectie van trainer Roger Schmidt.

Götze werd in oktober de grootste verrassing van de transferperiode in Nederland. "Als ik terugdenk aan dat moment en mijn verwachtingen toen, kan ik alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben bij PSV", zegt de 28-jarige aanvallende middenvelder tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben echt verrast door de professionele manier waarop alles hier gaat. Het trainingscomplex is fantastisch en het Philips Stadion ook."

Wedden

Meer odds

PSV is al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, maar liet in de Eredivisie al een paar steekjes vallen. "We hebben een jonge ploeg waar veel rek in zit. Zelf ben ik nog niet waar ik kan zijn en het is goed dat de trainer me in Heerenveen heeft gewisseld. Deze zomer heb ik geen normale voorbereiding gedraaid en met de groep heb ik nog niet eens zoveel getraind. Als je dan ineens Engelse weken gaat draaien, is dat heftig", stelt Götze.

De 63-voudig international ziet dat het nog beter moet, maar geniet van de ambities bij PSV. "Het spel dat Roger Schmidt op het veld wil zien, daarvoor ben ik hier gekomen. Hoge intensiteit en hoge pressing, dat concept past bij mij. De trainer heeft een heel duidelijke visie en kan zijn gedachten helder uitleggen. Hoe onze coach als persoon is? Ik vind de samenwerking prettig. Hij is vriendelijk, maar kan ook boos worden hoor. Misschien is de druk van media hier wat minder dan in de Duitse top, maar intern leggen we onszelf zeker druk op en dat is goed te merken als we niet winnen."