'Kritiek uit Barça-selectie: spelers proberen tevergeefs te bemiddelen met Koeman'

'Kritiek uit Barça-selectie: spelers proberen tevergeefs te bemiddelen met Koeman'

09-12-2020 13:15
38

De kritiek op FC Barcelona-trainer Ronald Koeman laait op na de harde nederlaag tegen Juventus in de Champions League. Volgens Diario Sport komt een deel van die kritiek nu ook uit de kleedkamer van de Spaanse grootmacht.

De Catalaanse sportkrant beroept zich op bronnen rond de technische staf van de Nederlander. 'Koeman wordt positief gewaardeerd als persoon, om zijn aanpak en zijn gedrag', weet Sport. 'In principe heeft hij geen vijanden, maar veel aspecten van zijn voetbalfilosofie passen niet bij een deel van de kleedkamer. Zij die kritisch zijn over zijn tactiek nemen toe met het verstrijken van de dagen.'

Wedden

Meer odds

Barça verloor eerder al van Atlético Madrid en Real Madrid en dinsdag ging het dus opnieuw mis in een topduel (0-3). Daarmee neemt de onrust toe onder de spelers, van wie een groot deel het 4-2-3-1 systeem als één van de boosdoeners ziet. Vooral de jeugdproducten van de club menen dat het systeem indruist tegen wat ze in de jeugd hebben geleerd. Spelers vinden dat ze de tactiek onvoldoende onder de knie hebben, waardoor de stabiliteit in het elftal in gevaar is.

Volgens Sport leeft het gevoel onder de spelers dat het team te veel uiteen valt in een verdedigend en een aanvallend blok. Daartussen zwemmen de controleurs. "Er is geen enkele speler die in uitzonderlijke vorm verkeert en dit systeem heeft de prestatie van geen enkele speler verbeterd. Het is alleen maar erger geworden", wordt de bron geciteerd.

Koeman zou alleen voor het systeem kiezen om Lionel Messi, Antoine Griezmann en Philippe Coutinho samen op te kunnen stellen. Wel leeft er onder de spelers het besef dat het gemis van een pure afmaker zich doet voelen, ongeacht het systeem. Ook de vele blessures hebben een negatief effect.

Desondanks 'heeft de kleedkamer, direct en indirect geprobeerd te bemiddelen met Koeman om terug te keren naar het vertrouwde 4-3-3, maar de trainer wil daar voorlopig niets van weten', besluit Sport.