Van der Vaart: 'Dit zou hét moment zijn voor Barça om Koeman eruit te gooien'

Van der Vaart: 'Dit zou hét moment zijn voor Barça om Koeman eruit te gooien'

09-12-2020 14:50
87

De houdbaarheidsdatum van Lionel Messi bij FC Barcelona is verstreken. Dat stelt Rafael van der Vaart. Volgens de oud-international is Ronald Koeman beter af zonder de Argentijnse vedette en moet de Barça-trainer harde maatregelen nemen.

Barça verloor verspeelde dinsdagavond de koppositie in de Champions League-groep met een 0-3 nederlaag tegen Juventus. Messi kon weer niet helemaal overtuigen. "Messi is niet meer vrij in z'n kop. Hij wil waarschijnlijk weg", constateert Van der Vaart in de Ziggo Sport-studio. "Wat er nu allemaal gebeurt is voor niemand meer goed. Afscheid nemen, dat zou het beste zijn voor iedereen. Ook voor Koeman en de andere spelers."

"Als je niet meer in topvorm bent, niet meer de totale scherpte hebt en niet meer de honger hebt om door het vuur te gaan voor Koeman... Ik denk niet dat het over is met Messi, maar hij is gekrenkt in zijn ego. Wat ik trouwens belachelijk vind. Cristiano Ronaldo speelt waar hij wil spelen en scoort wanneer hij wil scoren. Messi wilde Luis Suárez houden, want het was zijn vriendje. Ik ben een teleurgesteld in hem."

'Het moment om Koeman eruit te gooien'
Koeman zit ermee in zijn maag, ziet Van der Vaart. "Het is zó moeilijk", verplaatst hij zich in de Barça-trainer. "Je weet in Spanje hoe het gaat. We hopen het natuurlijk niet, want we gunnen hem alles, maar als er een moment is en Barça hem echt als tussenpaus ziet, dan is dit hét moment om hem eruit te gooien."

"Het lukt wel als Messi niet speelt", aldus Van der Vaart, die Koeman voorziet van advies. "De enige beslissing die hij moet nemen is: als ik misschien toch weg moet, dan gaat het op mijn manier. Ik vind het zo'n kinderspel. Als Messi uit het elftal gaat, dan is die boos en die boos. Dat kán toch niet?!"