Schmidt: 'Hij moet in topvorm komen en vechten voor zijn positie bij PSV'

Schmidt: 'Hij moet in topvorm komen en vechten voor zijn positie bij PSV'

09-12-2020 15:45
18

Roger Schmidt ziet in de winterstop liever niemand vertrekken bij PSV. Nick Viergever is één van de spelers die op het tweede plan is geraakt, maar de geroutineerde verdediger mag niet weg.

"We hebben al onze spelers nodig, zeker nu we weten dat we doorgaan in de Europa League", aldus Schmidt, geciteerd door De Telegraaf. "We hebben veel wedstrijden en hebben zeker ook ervaren spelers nodig in onze jonge selectie."

Viergever krijgt net als Timo Baumgartl een basisplaats in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Schmidt beloont hem daarmee voor zijn houding. "Natuurlijk was het moeilijk voor Nick de laatste maanden, maar als hij speelde, deed hij het goed", zegt de trainer.

"Het jaar zit er bijna op, maar ik ben blij met Nick en zijn motivatie. Hij moet in topvorm komen en vechten voor zijn positie, want we hebben goede concurrentie nodig voor het team. Zodat iedereen elkaar pusht naar de beste performance. Hoewel het de laatste tijd niet makkelijk voor hem was, bleef zijn inbreng heel positief voor het team."