Ajax leidt toptalenten op: 'Had Gravenberch bij City wel kans op speeltijd gehad?'

Ajax leidt toptalenten op: 'Had Gravenberch bij City wel kans op speeltijd gehad?'

09-12-2020 16:28 Laatste update: 16:48
19

Ryan Gravenberch is het levende bewijs dat Ajax nog steeds toptalenten kan opleiden. Dat stelt Ronald de Boer, die ziet dat de achttienjarige middenvelder veel sneller dan in het buitenland 'kleur op de wangen krijgt'.

Gravenberch speelde al 28 wedstrijden in Ajax 1, waarvan vijf in de Champions League. "Het mooie aan de doorbraak van Gravenberch is dat je dit soort talenten wel zelf kan voortbrengen", concludeert De Boer in gesprek met Voetbal International. "Je hoeft het dus niet automatisch ver te zoeken en veel geld uit te geven, want ze lopen ook nog in je eigen opleiding rond."

"En andersom geldt dit ook", vervolgt de analyticus. 'Gravenberch krijgt nu de kans veel wedstrijden te spelen, in de competitie en de Champions League. Als hij op jeugdige leeftijd naar een club als Manchester City was gegaan, had hij dan speelkansen gehad? Misschien als invaller, maar niet op een manier zoals hij het nu beleeft bij Ajax. Door veel te spelen, leert hij veel in korte tijd en krijgt hij als voetballer kleur op de wangen."

Gravenberch verlengde afgelopen zomer zijn contract tot medio 2023 bij Ajax. Volgens Italiaanse media had zaakwaarnemer Mino Raiola hem al aangeboden bij diverse clubs in Italië, maar Gravenberch wil eerst slagen in Amsterdam alvorens hij vertrekt naar het buitenland.