'Ajax start met Brobbey in beslissende Champions League-kraker, Blind ontbreekt'

'Ajax start met Brobbey in beslissende Champions League-kraker, Blind ontbreekt'

09-12-2020 17:26 Laatste update: 17:31
51

Verrassend nieuws van De Telegraaf: Brian Brobbey maakt woensdagavond zijn basisdebuut voor Ajax. De achttienjarige spits speelt in de beslissende Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo op de plek van Lassina Traoré.

Traoré raakte afgelopen weekend tegen FC Twente (1-2) geblesseerd en is niet op tijd fit. Brobbey is zijn vervanger. Ook Daley Blind is niet van de partij. De geroutineerde verdediger is ziek. Hij meldde zich dinsdag nog wel gewoon op de club, maar moest de afsluitende training laten schieten. Lisandro Martínez neemt zijn plek in. Ook David Neres ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid in de basiself.

Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico zijn wel fit genoeg om tegen Atalanta aan te treden, meldt De Telegraaf. De taak van Ajax is woensdagavond duidelijk: de ploeg van trainer Erik ten Hag moet winnen om de laatste zestien van de Champions League te bereiken. In de Johan Cruijff Arena wordt om 18.55 uur afgetrapt.
Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Klaassen, Labyad, Gravenberch; Antony, Brobbey, Tadic.