Ten Hag zet Ajax-spelers weer op scherp: Ze krijgen een halve dag

Ten Hag zet Ajax-spelers weer op scherp: "Ze krijgen een halve dag"

09-12-2020 22:05 Laatste update: 22:27
96

Erik ten Hag baalt van de Champions League-uitschakeling van Ajax. Zijn spelers krijgen een dag om de teleurstelling te verwerken, zaterdag moeten ze alweer spelen tegen PEC Zwolle in de Eredivisie.

"De Champions League is voorbij, maar we willen er volgend jaar weer spelen", reageert Ten Hag na de nederlaag tegen Atalanta Bergamo tegen Ajax TV. "Ze krijgen een halve dag, morgen (donderdag, red.) moeten ze er weer staan, want zaterdag wacht PEC Zwolle."

"We gaan verder in de Europa League. Ajax weet heel goed waar dat toe kan leiden, maar we weten ook wat er vorig jaar is gebeurd. Je zult eerst de volgende ronde door moeten", verwijst Ten Hag naar de Europa League-finale van 2017 en het dramatische tweeluik met Getafe. 

Ten Hag wil niet dat zijn spelers te lang in teleurstelling blijven hangen. "Die les hebben we vorig jaar geleerd. Dat leidt tot negativiteit, blessures, weinig energie.. De positieve vibe moet er weer in komen. We zijn aan een goed seizoen bezig en dat moet een vervolg krijgen tegen PEC."